Wat is de Plusbus

Geschiedenis

Gedreven door een behoefte van vele inwoners van Steenbergen namen zo’n 33 jaar geleden de huisartsen Cees Hermus en Anton Flinkenflögel het initiatief tot de oprichting van de PLUSBUS.  In de loop van de jaren is dit met ondersteuning van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) en vele vrijwilligers uitgegroeid tot een professionele organisatie die niet meer weg te denken is uit de Gemeente Steenbergen.

Doel

De PLUSBUS biedt aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen of mensen met een (tijdelijke) beperking In Steenbergen.  Hierdoor zijn wij een belangrijke rol in het bereikbaar maken van activiteiten en het sociale netwerk van ouderen in de kernen van Steenbergen. De 150-200 regelmatige gebruikers blijven hierdoor sociaal actief én betrokken; voor zo’n   80 frequente gebruikers is ons vervoer een essentieel middel in hun sociaal leven.

Toekomst

Per 2019 is de Stichting PLUSBUS Steenbergen opgericht, als opvolger van de voormalige PLUSBUS-organisatie, dit is als gevolg van de noodzakelijke ontvlechting uit de SWOS (Kwaliteitsimpuls Welzijnswerk Steenbergen).
Met een nieuw bestuur en dezelfde enthousiaste groep van 23 vrijwillige centralisten-planners én chauffeurs is de toekomst van deze onmisbare schakel in het vervoer gegarandeerd. De oude organisatie heeft een nieuw gezicht en binnenkort een andere plek én blijft dezelfde diensten leveren; in kwaliteit én kwantiteit.

Kernpunten

  • 18 chauffeurs, 5 centralisten en 4 bestuursleden, allén vrijwilligers
  • 2 aangepaste bussen voor het vervoer voor ouderen of mensen met een beperking
  • Capaciteit per bus: 8 zittende passagiers of 4 rolstoelen, of een combinatie hiervan
  • Ca 5000 ritten per jaar binnen de kernen van de Gemeente Steenbergen
  • Ca 1100 ritten voor o.a. Tante Louise, Kakelbont en Bee At Home
  • Financiering door subsidie Gemeente Steenbergen, jaarlijkse collecte, sponsoren én ritopbrengsten

Wat is de PLUSBUS

De PLUSBUS is aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen (55+) of mensen met een (tijdelijke) beperking. Dagelijks rijden 2 bussen rond om u te halen en te brengen naar de plaats van bestemming.

De PLUSBUS is voorzien van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. Uw scootmobiel kan, afhankelijk van de grootte ook vervoerd worden. 
Uw rollator of boodschappenkar kan altijd mee!

Waar rijdt de PLUSBUS?

De PLUSBUS rijdt binnen de grenzen van de gemeente Steenbergen.