Geschiedenis

Gedreven door een behoefte van vele inwoners van Steenbergen is er ruim 30 jaar  geleden het initiatief genomen tot de oprichting van de plusbus. In de loop van de jaren is dit met ondersteuning van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) en vele vrijwilligers uitgegroeid tot een professionele organisatie die niet meer weg te denken is uit de Gemeente Steenbergen.

Heden

De PLUSBUS biedt aangepast vervoer, van deur tot deur, voor ouderen of mensen met een (tijdelijke) beperking in Steenbergen.  Hierdoor zijn wij een belangrijke rol in het bereikbaar maken van activiteiten en het sociale netwerk van ouderen in de kernen van Steenbergen. PLUSBUS rijdt voor zowel particulieren als zorginstellingen (Tante Louise, Kakelbont en Bee At Home).
In 2019 11.000 ritten door 18 chauffeurs, 5 centralisten en 5 bestuursleden, allen vrijwilligers.

De Bus

De 3 bussen zijn voorzien van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. Uw scootmobiel kan, afhankelijk van de grootte ook vervoerd worden. 
Uw rollator of boodschappenkar kan altijd mee!
Capaciteit per bus: 8 zittende passagiers of 4 rolstoelen, of een combinatie hiervan. De bussen zijn voorzien van navigatie en telefoon.

Waar rijdt de PLUSBUS?

De PLUSBUS rijdt binnen de grenzen van de gemeente Steenbergen.