Mededeling van het bestuur

Beste mensen,

Wat hebben we een moeilijk jaar achter de rug. Door het corona virus staan onze bussen al vanaf half maart stil en hebben we elkaar nauwelijks  kunnen ontmoeten. We hebben meerdere keren een herstart overwogen en ook voorbereid, maar we werden door het virus elke keer opnieuw op de feiten gedrukt en moesten voor de veiligheid van onze passagiers en onze vrijwilligers keer op keer besluiten om niet te gaan rijden.

En dan nu vlak voor kerstmis komt er ook nog eens een zware lockdown overheen. Onze minister president was bij de aankondiging van de lockdown heel serieus  en zijn verzuchting bij het slot van zijn speech met””Pfffffff wat is het moeilijk” kwam vanuit zijn tenen. 

En ja deze lockdown is heel zwaar, maar bedenk wel tot deze lockdown beslist men niet zomaar.

Het doel is natuurlijk dat de pandemie echt bedwongen gaat worden en dat het aantal besmettingen over enkele weken drastisch gaat dalen. 

Als we dan ook nog de beschikking gaan krijgen over een goed vaccin dan gloort er weer licht aan de horizon en kunnen we hopelijk in de loop van het voorjaar weer volop gaan rijden en dus ook elkaar weer ontmoeten. Daar zien we naar uit. 

Daarom houden we het nog even vol, houden we afstand en doen we er alles aan om samen gezond te blijven.

Voor nu wensen wij alle vrienden van de PLUSBUS mooie feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar en wij zien er naar uit om in de loop van het jaar onze dienstverlening voor onze klanten weer op te pakken en weer met onze mooie bussen door Steenbergen te rijden. 

Hartelijke groeten,

Annette, Rien en Roel

Bestuur Stichting Plusbus Steenbergen

De jaarlijkse collecte

Collecteweken in het jaar 2021:
Week 17:     26 april t/m 30 april
Week 18:     3 mei     t/m   7 mei
Week 19:     10 mei   t/m  14 mei
Week 21:     24 mei   t/m  28 mei

Helaas kan de PLUSBUS nog niet gaan rijden.

De PLUSBUS volgt natuurlijk nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van de beschermingsmiddelen en de overheidsmaatregelen, maar voorlopig heeft het bestuur onze herstart moeten uitstellen. Dit besluit tot uitstel is genomen voor de veiligheid van onze passagiers en van onze chauffeurs. Voor onze doelgroep is voorlopig de noodzakelijke 1,5 meter afstand niet te garanderen.

Van de boodschappen service, die de PLUSBUS met WijZijn en de supermarkten heeft opgezet werd geen gebruik gemaakt. In onze gemeente maakt het aanbod van hulp én de creativiteit van de mantelzorgers deze service overbodig.

De PLUSBUS wil zich graag inzetten voor de doelgroep en gelukkig kan de PLUSBUS bij het bezorgen van maaltijden wel de helpende hand toesteken, zodat de bussen soms wel in het straatbeeld verschijnen.

Zodra het verantwoord is voor de passagiers en chauffeurs om weer te gaan rijden wordt de dienstverlening weer opgestart.

Plusbus brengt gratis maaltijden rond

Omdat de PLUSBUS i.v.m. RIVM maatregelen nog geen passagiers mag vervoeren, worden er op
8, 15, 22, en 29 mei 2020 in 4 kernen van de gemeente Steenbergen 140 gratis maaltijden rondgebracht.
Deze gratis maaltijden zijn georganiseerd door “samen in de regio”
Zo zijn we weer te zien in Steenbergen, Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer.