PLUSBUS Steenbergen als goed doel!

12 juli 2019

Van de voorzitter…

PLUSBUS Steenbergen als goed doel!

De laatste maanden heeft de stichting Plusbus Steenbergen een blije penningmeester; er komen hele leuke bedragen binnen. Jaarlijkse vaste inkomsten zijn de subsidie van de gemeente, de betalingen door de passagiers en de sponsoractie waarbij chauffeurs, centralisten, bestuursleden en overige vrijwilligers bij elke voordeur in de gemeente Steenbergen aanbellen. Daarnaast zijn er ook nog de bijdragen van de sponsors die op de bussen vermeld staan. Al deze inkomsten zorgen er voor dat onze verzelfstandigde stichting, ondanks dat de uitgaven er niet om liegen, een sluitende begroting kent.

Kostenposten zijn de bussen met rolstoellift die regelmatig moeten worden vervangen, maar die ook goed onderhouden moeten worden. Om de bussen te laten rijden, zijn er veel dingen nodig. Denk daarbij aan huisvesting voor de centrale waar de telefoontjes binnen komen met een PC, internet, telefoonabonnement, verzekeringen en niet te vergeten het wekelijks noodzakelijke tanken.

Deze week mocht ik in café “het Hoofdkantoor” uit handen van Peter  Manders, voorzitter van toerrijdersvereniging “De Fatuur” uit de opbrengst van de Koos Moerenhout Classic, een check van € 750 in ontvangst nemen.

Volgende week loopt Harry Vlamings, een trouwe sponsor, weer de Nijmeegse vierdaagse waarbij hij zich laat sponsoren voor goede doelen. Naast de PLUSBUS is zijn keuze dit jaar gevallen op theatergroep Cameleon enzwembad Aqua Dintel.

Wil je Harry helpen en daarmee zijn 3 goede doelensteunen,dan kun je een bijdrage storten op de bankrekening vanRotary Steenbergen NL 51 RABO 0118835971.

Voor de PLUSBUS betekent dit allemaal dat de groep vrijwilligers een gezonde financiële basis heeft om tot in lengte van jaren ouderen, 55-plussers en beperkt mobiele mensen binnen de gemeenteSteenbergen van deur tot deur te vervoeren.

Ik vind dit fantastisch passen binnen de slogan “voor en door Steenbergen”.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter Adri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *